Fakultatív programok Egerben


TEGYEN EGY IDŐUTAZÁST A TÖRÖK KORBA!

tfLátogasson el az 1600-as évek elején épült nemzetközileg is egyedülálló Török Fürdőbe, amely öt medencével, szaunákkal, masszázzsal, gőzfürdővel és hamammal (hagyományos török gőzfürdő és masszázs) várja a kikapcsolódni és felfrissülni vágyó vendégeket.

 

ISMERJE MEG EGER VÁROSÁT LOVASKOCSIN!

matyus_lovasudvarAz egri vártól 2 km-re az Eged-hegy lábánál Eger és Noszvaj között található a Mátyus Udvarház Lipicai Lovastanyája. Lovasoktatást már kezdő szinttől igénybe lehet venni, a jó szinten lovaglók, egész napos túrák keretében ismerkedhetnek meg a környék nevezetességeivel, kocsikázhatnak a történelmi borvidéken és tanulhatják a magyar fogathajtó stílust.

 

VÁROS A VÁROS ALATT - TEKINTSE MEG AZ ORSZÁG 7 CSODÁJÁNAK EGYIKÉT!

varosavaroslattVégigjárhatja Eger különleges pincéit és megkóstolhatja változatos borait egy történelmi barangolás során. Érseki pince rendszer, István pince, Vörös ökör, Gál pincészet. www.varosavarosalatt.hu

 

 

BARANGOLJA BE EGER TÖRTÉNELMI BELVÁROSÁT

eger-bazilikaEger barokk belvárosával, idegenvezető segítségével ismerkedhetnek meg magyar, angol és német nyelveken. A séták június eleje - október vége között szombatonként indulnak. A séta időtartama: kb. 1,5-2 óra.
» Eger nevezetességeiről bővebben

Környékbeli látnivalók

ISMERJE MEG EGER VÁROSÁT ÉS KÖRNYÉKÉT KISVONATTAL!

kisvonatMindennap lehetőség nyílik Eger belvárosának és környékének körbeutazására egy izgalmas kis vonatos kirándulás keretében. Márciustól októberig óránkénti indulással a Dobó térről, kb. 50 perc az ismeretterjesztő út. Fel- leszállási lehetőség a Szépasszony-völgyben.

 

ÉLMÉNY KALANDJÁRATTAL

szilvasvarad_bestLátogasson el az ország egyik legkedveltebb kirándulóhelyére, Szilvásváradra. A Szalajka-völgyben elénk táruló patakok, vízesések, pisztrángostavak csodás látványt nyújtanak. Az Ősember-barlang, a múzeumok, a vadaspark látogatása elengedhetetlen része kirándulásunknak, akárcsak az erdei kisvasúttal történő utazás a lélegzetelállító Fátyolvízeséshez.

 

EGER ÉS KÖRNYÉKE MADÁRTÁVLATBÓL

madartavlatNem csak a gondolat szárnyalhat visszatekintve a történelmi korokra, de mi magunk is, ha Eger környékén sétarepülésre vágyunk. A program során megtekinthetik Eger belvárosának nevezetességeit madártávlatból, majd ezt követően 30 km-es körzetben az Eger környéki hegyvidéket, Egerszalók melletti hőforrás, Szalóki tó, majd Szarvaskő, Szilvásvárad, festői szépségű tájait, Felsőtárkány a Bükk hegység lábánál az Eged hegy, Síkfőkút és vissza az egri repülőtérre.

FÜRDŐZZÖN AZ EURÓPÁBAN EGYEDÜLÁLLÓ SÓDOMB ÁRNYÉKÁBAN

sodombEgerszalókon több mint 20 medencéből álló fürdőkomplexum várja a pihenni és gyógyulni vágyókat. Itt található az Európában is egyedülálló hőforrás és mésztufadomb. Az itt feltörő kalcium-hidrogénkarbonátos hévíz alkotta sódomb legalább 130-140 négyzetméteres. A fenyőfák alatt meghúzódó forrás igazán csodálatos látványt nyújt.